so Baby Don't Go ♥
jamais vu
HOME ABOUT BIASES AFFILIATES DASHBOARD FOLLOW






About;
Seventeen invaded my world. HALP!

“There's an opposite to déjà vu. They call it jamais vu. It's when you meet the same people or visit places, again and again, but each time is the first. Everybody is always a stranger. Nothing is ever familiar.”
Because every step in life contains its own mystery. Pick one number. :3

Naege Malhaebwa;
na na na na BATMAN~

URL blog not email. Put ur link correctly
Exchange links open!!
I also do click ads back, if u click mine first


My VIPs;
awesome people


Segmen : My Best K-Drama by Aziera
Sunday, February 24, 2013 | 1 Comments

Drama, drama, drama. Aku ni memang kaki drama. Almost semua drama tahun lepas aku da tengok. Just cakap je Broadcasting Station mana yg keluarkan, KBS? SBS? MBC? tvN?

Apa semua tu??? itulah pengetahuan yang korang dapat kalau stiap tahun, setiap bulan, setiap minggu dan setiap  hari tengok drama.

In fact, aku baru lepas rewatch, King of Baker, Kim Takgu/ Bread, Love and Dreams. Baru-baru ni nak layan I Miss you pulak, ala~ yang ada Park YuChun tu.. Yeo Jingu pon ada jugak.. <3 weheee.

Pastu, Time Slip Dr. Jin dah ada dlam tangan, tinggal nak tengok je.

Ah~~ Iris II dah nak tayang kat KBS, ada DuJun woahh,, Lee Jun pun ada, rugi tak tengok~ Walaupun School 2013 baru je abis.. T_T. //NamSoon & HeungSoo forever!!//

My Best K-Drama?? Jenuh aku fikirkan tajuk entry kali ni.... dalam banyak-banyak drama aku tengok tahun lepas, ada satu drama yang membuatkan aku rase nak nanges tiap kali aku recall plot cerita tu.

Drama tu ialah~~ THE MOON THAT EMBRACES THE SUN. ( 해를 품은 달)



Ok, basically Moon dlm cerita ni represents both of the heroins or the two important ladies while Sun is the two heroes. Kenapa cerita ni best sangat?? 

First of all, cerita ni bertemakan zaman Joseon dulu, ala, kira Korea dahulukala la. Ada genre mystical sikit, black magic, shaman and all that stuff. Also, takdela cerita raja-raja kalau takde para pembesar yang jahat kan, huhu. Mestilah ada...


Secondly, the actors and actresses. All of them are very the berbakat!
Lead hero dalam cerita ni tak laen tak bukan ialah Kim SooHyun mlakonkan watak raja Lee Hwon!!! Yang berlakon dalam DreamHigh tu, jadi SamDong tuu~~ ^^//wee,, bapak hensem weyhh,,// .
Child actor dia pun hnsem habess, Yeo Jingoo, selain drama ni, dia jugak berlakon dalam I Miss You. Jgn tertipu dgn muka dia, dia baru 15 tau!! //;__; lagi muda dari aku//


Untuk second hero pulak, actor yg mainkan watak Prince YangMyung ialah Jung Ilwoo. yes yes, its fvking The Scheduler!!! Drama yang aku suka sangat tengok sblum yg dia berlakon is 49Days, hnsem sangat!!
Walaupun watak dia dlm crita ni sangat kasihan, sobs sobs, T_T. Dia ni sbenarnye anak Raja jugak, tapi mak dia gundik jerr, LeeHwon pulak anak Permaisuri, so the rightful throne mmg LeeHwon punye ar tp Prince YangMyung yang lahir dulu pastu dia sayang gile pulak tu kat adik dia nih. Yang bestnye, dia ni kawan baik dengan abg kpd heroin..ha tu japlagi saya cerita.. 
Oh jap, child actor utk watak dia nihh is LeeMinHo, bukan Lee MinHo yang Boys Over Flowers tuh.  Jangan tertukar pulak!! Dia nih pnah belakon dalam Rooftop Prince taw! Drama tu pun best jugakk, haha





Wokeyh, first heroin pulak!! 
Sapa peminat Running Man kat ini??!! cepat ngaku! Ok, sapa ingat episod First Love yg watak utama utk episod tu ialah HaHa and Han Gain, basically dorg jemput Gain unni sbagai guest sempena drama ni lahh!! Hihi. Yup! Heroin dia ialah Han Gain yang comey lote, kecik molek tu. Dia ni pun GDragon's fangirl taw,, jgn xtau tu~~ haah. But, dont worry! Dia da kahwen okeyh, husband dia pun VIP jugak. watak dia ialah Heo Yeonwoo, fiancee kpada LeeHwon mase kecik. Tp, sbab kna sihir dia da "mati".
Child actor dia ni pun chomell jugakk!! Mase dia lakonkan saat dia nak mati tu mmg btul2 jadi sampai saya pn nanges2. T_T.



Second heroin, hmmm, saya xmenat nak crite pasal die, so saya skip je leh tak?? 
Oh, jap2, child actor dia ni mmg lawa, kalau yg atas comel, dia ni pulak lawa..sangat. Aritu dia baru je blakon dgn YeoJingoo dlam drama "I Miss You".


 Watak lain. Abang kepada YeonWoo. Im Siwan dari ZE:A. 


Kecomelan terserlah!! Dia ni pun ada mlakonkan watak cameo dalam drama Reply 1997. Sbenarnye saya nak review pasal Reply 1997, tapi rasanya drama ni lebih best!! weeheee.


Abang kpada Yeon Woo ni nama dia Heo Yeom. Heo's clan atau family dia ni kira ada kuasa jugak r coz bapak dia penasihat raja yang terbaik so musuh-musuh diorang mmg takot kat family dia nih. Heo Yeom ni kawan baik dengan Prince YangMyung and lagi sorg ialah Woon.
Diorang bertiga ni memang hebat sebab dorg belajar under ayah kepada Heo Yeom and Yeon Woo ni.

Heo Yeom cemerlang dalam literature, mempunyai pemikiran dan tahap kecerdasan yang tinggi, cewwah. Pastu, dia dapat markah tertinggi dalam peperiksaan di-Raja. Yang paling penting, watak dia dalam dama ni digambarkan sebagai seorang yang tersangatlah hensem, sampaikan adik kepada Crown Prince pun tergila-gilakan dia nihh.

Woon pulak, terer dalam martial arts , dapat markah tertinggi jugak dlm peperiksaan di-Raja untuk skill bertarung. Sampaikan dia diambil jadi personal bodyguard King Lee Hwon nanti.. actor and child actor utk watak ni tersangat-sangatlah hnsem!!


Jangan xtau actor watak Woon ni bernama Song Jaerim. Dia penah berlakon dengan Lee MinKi dalam MV NELL's yang bertajuk The Day Before.



Hensem kan? Kan? Lee Minki ni,, drama yang dia berlakon sebelum ni pun best sangat!! Drama tu bertajuk Shut Up! Flower Boy Band.  Dalam drama ni jugak ada L dari Infinite.  Drama ni pun highly recommended oleh saya!! 

Korang dah baca sampai sini kan, apa korang rase menjadi penarik terbesar cerita nih??!!
For me, mestilah cast-cast yang masing-masing kkotminam and kkotminyeo!


Child actors for Prince YangMyung. CrownPrince LeeHwon. Heo Yeom and Woon.


Prince Yang Myung

Han Gain unnie yang so pretty!!

Overall, drama ni saya bagi 4.9/5 !!! Sangat tinggi, hehe. Rindu la kat Kim SooHyun and Gain unnie. Macam nak tengok balik je, huhu!! 

Jangan nak ngade2 Nilly, ada 2 lagi drama yang ko nak abiskan nak rewatch2 pulak, bantai kang!





Labels: , ,

Blogger Ween said...

jenjalan sini dari segmen yang sama. jom lawat ween pulak :D

http://weeweennie-story-of-life.blogspot.com/2013/02/segmen-my-best-k-drama-by-aziera.html

 

Post a Comment