so Baby Don't Go ♥
jamais vu
HOME ABOUT BIASES AFFILIATES DASHBOARD FOLLOW






About;
Seventeen invaded my world. HALP!

“There's an opposite to déjà vu. They call it jamais vu. It's when you meet the same people or visit places, again and again, but each time is the first. Everybody is always a stranger. Nothing is ever familiar.”
Because every step in life contains its own mystery. Pick one number. :3

Naege Malhaebwa;
na na na na BATMAN~

URL blog not email. Put ur link correctly
Exchange links open!!
I also do click ads back, if u click mine first


My VIPs;
awesome people


trans stealer + new friend + tergamam.
Saturday, May 25, 2013 | 4 Comments

Korang tau kan yang aku tengah hot kat satu boygroup under PLEDIS ni, SEVENTEEN. So, baru-baru ni PLEDIS dah buat official page diorang. Mmg best, baru ada 7-8 post pasal diary diorang. Pastu dalam korean lak, so aku pun share la trans aku untuk dikongsi sebab ada fans kan xreti Korean sangat. Page tu pun baru je bukak sehari sebelum 17 Twitter Mention, so aku sempat la buat trans untuk 2-3 post.

Dalam 2-3 ari pastu aku nampak yang trans aku kena re-post kat tumblr tanpa creds kat aku. Aku da mcm, WTH man, aku sakit kepala pening2 nak carik the best, non-awkward trans and share kat korang bagi korang paham, ada pulak fanbase nak curik trans aku tanpa proper creds. Aku buat havoc kat Twitter and mintak tlg kgkawan aku g cakap kat blog tu utk letak creds. Pastu aku pun personally confront diorang gak. Mmula dorg cakap, "we have our own translator" LOL!!! Xcuse me, aku siap mintak tolong kat Kak Jihee untuk properly trans 17Diary tu tau tak! heuk, Nasib baik dorg delete post tu.

Dalam aku bengang2 tu, aku terjumpa sorang lagi translator yg trans dia lagi baik dari aku. /HAHA . So aku mention kat twitter, kalau nak amek trans aku ,aku xkesah. Tapi creds la. Tapi kalau nak nipu pon ckap tu trans ko, edit la sikit2 ayat tu. Xdela aku buat havoc kan. Aku cakap la, kalau nak steal pon, bek ko amek aveng punya trans , dia punya structure ayat lagi OK. Pastu aku follow aveng kat twitter, and cakap aku jeles coz trans dia lg ok OTL. Tapi dia pulak cakap, acually aku punya was better. Kitorang buat sesi saling memuji lak kat twitter tu pastu half in korean lak. HAHA.

In the end, conclusionnya, dia guna rough sketch trans aku utk jadikan panduan dia. Senang cakap, kitorg sbnanye saling membantu la. Pastu aku pun da edit trans aku tapi yg da reblog tu, kira permanent la mistake tu kcuali korg reblog balik.

aveng ni chinese and nama dia naomi, baik sgt. Kdg2 aku consult dia utk trans, aritu dia consult aku pulak. Ada sekali tu(?) , semalam je kot, /LOL/ aku klua beli brg2 nak prepare masuk U, balik2 je da ada 3 update kat FB pasal 17Diary diorang, heoll. Nasib baik Naomi da trans, tapi dia ada tanya aku untuk satu line ayat ni and siap creds lagi, baik betul. Si TOFF pulak tanya sapa aveng ni? BFF aku ke?? HAHA, sebukk ke, kawan baru aku la!

Cakap pasal semalam!! Kan 2 ari lepas aku dapat mention dgn Jerry, (sila rujuk post sebelum ni). So, sebelum aku shower untuk prepare for Maghrib aku try luck, g lepak2 kat pledis_17 punya twitter and aku  carik sejak bila dorg setat Twitter, bila da chek dari December 2012 pastu PD NIM dulu ghajenn balas fanmesage, tapi sekarang dia xbuat da T^T. Aku  tgk yg kena balas semua bila dorg puji Doogi PD, aku pun  anta la satu mention cakap Doogi PD ni mcm kiut2 je , then aku g mandi off laptop semua kan.

Dalam 1jam lebih aku masuk balik Twitter, nampak si TOFF bising soh PLEDIS stop update, laju2 aku g tgok apa dorg update. THEN, aku nampak dia mention aku!!! Doogi PD balas balik pujian aku !!! OMG!! Aku mcm xcaye je coz aku mmaen je anta mention tu. Rasa mcm nak guling2 je, terus aku update semua feel yg aku rasa tu, haha. Jap eh nak tunjuk.


Tengok tu, buruk bena perangainye. Masa tu ada sorg tego coz aku baru log in kan, aku tgh feels so lenkali baru jawab leklok /LOL

Ni pulak yang cakap congrats kat aku, KAMSAHAMNIDA!! Tak kurang ada jugak yg jeles, XD


Yang 2 mentions kat bawah tu coz aku tgh lawan ship dalam 17 /LOL and apparently dia suka dgn DongSoo ship , keke.

jap eh, lagi satu. Bia kasi jelly kat korang lagi. Tapi aku memang TERGAMAM la bila Doogi PD balas balik.


*dSHUTUPPLEDISICANTACCEPTALLTHISMYHEARTISWEAK*

p/s : Wen Junhwi / Jerry, WO AI NI!!!!!!!



Labels: , , ,

Blogger EdDynNa ♛ said...

Tunggg ahhhhhhhhh dorang reply tweet hanggg ~ *jelessss >< HAHA . Sabar ehh trans kene curikk . T.T

 
Blogger kwon nilly said...

sila jeles k,, haha.
ala, bia la dia nak curik trans akoe, aku pn da malas nak bising2 >.<

 
Blogger EdDynNa ♛ said...

nakk jeless ler nehh . >< HAHA .
Ouhh . yang curikk tuhh kenal kaw kee takk ?

 
Blogger kwon nilly said...

xkenal kot, coz aku mmg publickan trans aku, lantak pi dorg la. /lol

 

Post a Comment