so Baby Don't Go ♥
jamais vu
HOME ABOUT BIASES AFFILIATES DASHBOARD FOLLOW






About;
Seventeen invaded my world. HALP!

“There's an opposite to déjà vu. They call it jamais vu. It's when you meet the same people or visit places, again and again, but each time is the first. Everybody is always a stranger. Nothing is ever familiar.”
Because every step in life contains its own mystery. Pick one number. :3

Naege Malhaebwa;
na na na na BATMAN~

URL blog not email. Put ur link correctly
Exchange links open!!
I also do click ads back, if u click mine first


My VIPs;
awesome people


Japanese Drama : Switch Girl 1 & 2
Thursday, April 4, 2013 | 7 Comments


Annyeong guys~!! /waving overly//, so , how was my April Fool's joke. Heuheu. Sampai heart attack kawan kite. Tak boleh marah~

Wokeyh, let's start.
le' story is very cheesy, it's so cheesy that it doesn't fail to make me cringe in every episode.
I was literally doing the 오글오글 thingy with my fingers, hand and feet. Oh , 오글오글  is like folding ur fingers together when you really can't stand the so much cheesiness. Wait, why am I explaining, I'm sure u party hard kpoppers know this, heuheu.

By chance, aku jumpa drama ni, masa tengah lepak around DramaCrazy.net, nak tengok drama Kimi Wa Petto actually, yang ada MatsuJun senpaii tu~ kyaa! Tapi mase tu buat hal pulak video tu tamao loading /saje tau tak kasi kite tengok, benci taww/.

So, nak kill time yang memang banyak ni, pegi la visit links HotDrama dyeorang and ttibe liver ni tertarik-pulak nak tekan drama ni. [liver=hati] ok,abaikan

At first, memang tak expect tinggi sangat la, tapi top commenter semua kata drama ni best, so I gave a shot.
Eh, makin lama makin best pulak. Memang boleh layan la. Dalam masa 2-3 hari aku dah pon finished 2 season. And I was like, OMG....I finished the drama!!!! Now what I'm going to do, sobs sobs.

Basically, le' drama tell a story about a popular, charismatic and pretty high school girl who have a switch in his body where she can switch on or off. Her name is Nika.


She's in off mode at home, pakai baju buruk, bilik bersepah kalah bilik aku, pastu memang hodoh gile la dengan fesyen rambut yang super buruk tapi macam comel pon ade jugak.

On mode die pulak mase kat school coz dia tak suka ada orang ejek dia, lagipun dia xnakla chingus dia taw perangai sebenar dia. Kat school pun dia dianggap goddess.  Yang tahu rupa Nika ni sorang je kat sekolah, kawan baik dia yang kenal dia dari sekolah rendah, Nino.

Nak dibuat cerita, Nika ni jumpa hero cerita ni Arata kat episod pertama, masa dia makan lunch dengan Nino kat rooftop dia ternampak Arata ni yang super hot gile~!!! So, dengan muka tak malu dia, dia gi kejar mamat tu.

Tapi, Arata ni pulak tak suke ada perempuan ramai2 nak kat dia, noisy. So, awal2 lagi dia da reject Nika walaupun Nika dah tunjukkan muka paling comel nak mampos dia tu. Haha. Siap cakap "annoying..." lagi pulak tu.

Anyway, malam tu mase kat rumah Nika, mak dia terlupa nak beli cucumber. Sedih sangat mak die, nape sedih sangat? Coz kedai tu buat promosi masukkan seberapa banyak timun pun dalam satu plastik tu and harga tetap sama. [cucumber=Kyung]

So, Nika pergila beli cucumber tu. There, she meet Arata. But, Arata in his off mode. LOL, I almost can't recognize him if it's not for the fact that he is the lead actor.



Masa Nika nak beli tetimun dia tu, dia ternampak OFF MODE Arata yang just beli 3 batang timun je, dia kejar Arata and siap ajar know-how untuk mampatkan plastik tu betul2. Pastu, diorang balik sesame,  Nika boleh pulak kentut depan Arata tu. Busukla pulak tu, hadoii, camne la minah ni boleh pretend ON MODE dia kan.

Rupa-rupanya, Arata pun tinggal dalam apartmen yang sama dengan Nika, haha.

Besoknya, kat sekolah, satu kelas Nika bising ada pelajar baru. All the girls harap pelajar baru tu hensem, tapi sangatla nerd habes, hampir same dengan nerd and otakus dalam kelas tu. Tapi, yang shocknya untuk Nika is itulah Arata yang dia jumpa malam sebelumnya, then dia realize yang mamat hensem yang dia jumpa sebelum ni dengan mamat nerd tu orang yang sama!!!! Haha.

So, both of them promised to keep each other secret but , Nika , of course told Nino about it immediately.
LOL.

Anyway sampai sini je kite nak cerita pasal Switch Girl ni, korang korang try2 la tengok  best taw!!

Ambik eye-candy ni sikit.

Ni masa diorang openly date, so sweet. /sengih sorang-sorang/

LOL, this was when they are doing part time, both on OFF mode. Super creepy.


Hamek kau Kiriyama Renn yang hotttt.





Spoiler, almost ending scene untuk Season 2.



and maybe there'll be Season 3 :)

p/s : While I was writing this, I was chatting with Jihee unni, she's from Slovakia but now in UK. But, she's a teacher in Korea. Jealous okeyyhh.

Labels: , , , ,

Blogger yun yazwani said...

dulu ade terdetik nak tengok.. tapi tak tertengok-tengok.. sekarang ni saye tengah tengok unubore deka.. lepas ny terpikir nak tengok kimi wa petto.. huhu..

laink kali tak ade cerite nak try cite ny la...

 
Blogger kaikayy said...

unubore deka? eh, nanti saya pun nak try tengok jugak.

Sekarang ni tengah tgok kimi wa petto, download terus, abes cite. pastu tengok rich man poor woman lak coz da dload, rugi xtengok. haha.

pastu sya terus skip tgok ep last that winter the wind blows, haha. malas nak tengok tengah2, tunggu rajin nanti XD

 
Blogger yun yazwani said...

rich man poor woman memang best.. tengah tunggu special episode new york edision pulak..

TWTWB tu aye tengok dekat tv.. so tunggu je la sampai habes..



 
Blogger kaikayy said...

oh,oh. saya tau dah unubore deka tu crite ape, actually, kakak kite da penah bagi da, tp mase tgk ep1, mcm tabest je. terus brhenti tengok. haha.

TWTWB yg kat tv skarang pon mak saye dgn adek saye je yg layan~

 
Blogger yun yazwani said...

dah tengok one pound gospel ??

baru lepas habes...

unubore tu tak best mane pon.. tapi dah tengok.. so habiskan je la...

 
Blogger kaikayy said...

one pound gospel tu pernah tayang kat 8tv kan? sy xminat sgt, tapi jiran saya minat so dia je yg story, haha. tapi taula storyline dia camana.

saya nak try tengok balik show2 lama mcm x-man dengan family outing yang ada Dae tu, sblum2 ni tgok yang ahl bigbang datang je, dgn horror special. haaha

 
Blogger yun yazwani said...

saya tengok x-man dekat aznv.tv.. tapi tak banyak yang ade subtitle..

 

Post a Comment